Belangrijke veiligheidswaarschuwing IKEA glazen POKAL

IKEA waarschuwt consumenten dat het gebruik van de POKAL glazen voor hete dranken kan leiden tot verbranding of brandwonden.

Melding belangrijke veiligheidswaarschuwing IKEA glazen POKALIKEA heeft deze waarschuwing uitgegeven voor de volgende glazen uit de serie POKAL:

  • POKAL glas 27cl, helder glas en alle kleuren
  • POKAL glas 35cl, helder glas en alle kleuren
  • POKAL glas 65cl, helder glas

POKAL drinkglazen zijn gemaakt van hard glas. Dat maakt ze veiliger dan glazen van ongehard glas. Ondanks dat blijft glas een breekbaar materiaal. Ook gehard glas kan door stoten of krassen plotseling breken. Als dit gebeurt als een glas wordt gevuld met een hete drank, dan is er risico op verbranding of brandwonden.

Om risico’s op verwondingen te verkleinen wordt u dringend aangeraden om het glas neer te zetten voor u de drank er in schenkt. Vermijdt ook het schenken van een hete dranken in een heel koud glas. Beschadigde of gebroken glazen mag u niet meer gebruiken.

Voor meer informatie over deze belangrijke veiligheidswaarschuwing van IKEA voor glazen uit de serie POKAL kunt u contact opnemen met de klantenservice van IKEA op telefoonnummer 050 – 711 1267.

Bron: IKEA, 1 augustus 2024