Belangrijke veiligheidswaarschuwing Schott (Ecoran) zonnepanelen

Het bedrijf Ecoran (voorheen Schott) waarschuwt voor een mogelijk veiligheidsprobleem bij een aantal Schott zonnepanelen. Er is daardoor risico op het krijgen van een elektrische schok en elektrocutie.

Melding belangrijke veiligheidswaarschuwing Schott (Ecoran) zonnepanelenDe waarschuwing geldt voor de volgende zonnepanelen van het merk Schott:

  • SCHOTT Perform POLY, 210-245 Wp
  • SCHOTT Perform MONO, 180-195 Wp
  • SCHOTT Power POLY, 210-250 Wp
  • SCHOTT MONO, 180-190 Wp
  • SCHOTT POLY, 155-240 Wp

De beteffende zonnepanelen zijn gefabriceerd van 2010 tot 2012.

In deze zonnepanelen is mogelijk een inferieur achterpaneel gemonteerd, dat vroegtijdig stuk kan gaan. Onder bepaalde omstandigheden en bij bepaalde installatievormen kan dit levensgevaarlijke situaties opleveren: er is risico op het krijgen van een elektrische schok, of zelf elektrocutie.

Heeft u deze zonnepanelen? Laat deze dan controleren door een gecertificeerde specialist. U kunt en mag dit niet zelf controleren. De zonnepanelen mogen onder geen beding worden gecontroleerd of aangeraakt zonder de juiste voorzorgsmaatregelen. Dat geldt OOK voor de onderdelen die verbonden zijn met deze zonnepanelen zoals kabels, stekkers, montagemateriaal of andere onderdelen.

Indien er onderhoudspersoneel in de buurt van deze zonnepanelen moeten zijn, waarschuw hen dan voor dit risico, zodat zij uit de buurt kunnen blijven van deze zonnepanelen, of de werkzaamheden kunnen uitstellen.

Bron: Ecoran, 11 augustus 2024